Blog

De bijkomende kosten van een trouwambtenaar. Hoe zit dat nou precies?

6 februari 2019

Er is nogal wat verwarring over de kosten van een trouwambtenaar. Er zit doorgaans een groot verschil tussen de kosten van de ene trouwambtenaar en de de andere. Als jullie voor mij zouden kiezen als trouwambtenaar, dan kies je voor een zogenaamde ‘zelfstandige ambtenaar’. De andere keuze zou zijn een gemeentelijk trouwambtenaar. Bij een gemeentelijke ambtenaar betaal je alleen de kosten van de gemeente (deze kunnen per gemeente flink uiteenlopen). Bij een zelfstandig trouwambtenaar is het prijskaartje hoger omdat er bijkomende kosten zijn. Ik krijg regelmatig de vraag hoe dat nou precies zit, dus het leek mij handig hier een filmpje over te maken. Ik hoop dat dit wat duidelijkheid schept, maar uiteraard mogen jullie mij altijd benaderen mochten jullie nog vragen hebben. Het grootste verschil met een gemeentelijke ambtenaar?
Ik zou zeggen de persoonlijkheid. Met een zelfstandige trouwambtenaar krijg je een persoonlijke ceremonie waarbij er meer tijd gestoken wordt in het schrijven van een mooie speech.

You Might Also Like