Blog

Trouwen in december? Doen!

Trouwen in december

Overwegen jullie ook om in december te gaan trouwen?

Ik heb zulke leuke ervaringen met bruiloften in december dus ik zeg, : ‘doen!’.
Het is zo ontzettend leuk, mooi en romantisch om in december en rondom de feestdagen te trouwen! Er heerst een plezierige, gezellige en knusse sfeer, de decoraties en styling zijn vaak al aanwezig en mooi, het geurt heerlijk naar dennentakken en het samen binnen zijn met buiten guur en donker weer is ook heel intiem en warm. En een mooi bruidspaar en feestelijk geklede gasten maken de feestelijke stemming helemaal compleet.

Jullie huwelijk in december

Een samenzijn met allen die je lief zijn, juist dan!
Als trouwambtenaar ben ik al een aantal keren echt zo verrast bij huwelijken in december. Vooraf lijkt de maand misschien al vol en druk en wat blijkt? Mensen vinden het super leuk om er zo’n speciale feestdag aan toe te voegen. Iedereen is in december regelmatig vrij en over het algemeen zijn mensen in een hele goede stemming.

Voorbeelden van trouwen in december

Ik noem bijvoorbeeld Xander & Sil. Zij trouwden begin december op Kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede. Het was die dag bewolkt, een beetje nevelig en lekker fris. Overal brandden vuurtjes in korven. Er konden buiten marshmallows in het vuur gewarmd worden en de mooie bruid had een klein bontje waarmee ze haar schouders buiten kon beschermen tegen de kou. Iedereen had het binnen in het kasteel lekker warm en de sfeer was intiem. Een van de meest verrassende dingen, vinden zij achteraf, was alles met iedereen kunnen delen tijdens het Kerstdiner omdat ze toen net terug waren van hun huwelijksreis. Hoe leuk is dat!

Het verrassingshuwelijk

Het verrassingshuwelijk van Ed & Marieke een paar jaar geleden op 2e Kerstdag, was wel een van de meest bijzondere ervaringen voor mij om bij te zijn als trouwambtenaar. Zij organiseerden al jaren om en om met vrienden een groot Kerstdiner. Omdat ze nu 10 jaar samen waren en niemand een huwelijk verwachtte, maakten we samen een plan. Na het hoofdgerecht zou ik ineens in toga verschijnen en hen uitnodigen als bruidspaar. Het pakte geweldig uit, eerst dacht men dat het om een grap ging, een stukje toneel. En toen mensen eenmaal doorhadden dat het echt was, Ed met zijn hoge hoed en Marieke met haar sluier, werd het emotioneel en voelde iedereen zich betrokken en vereerd met dit onverwachte huwelijk. Het werd gevierd met bruidstaart als dessert en wat een feest barstte daarna los!

Yasmina & Bart mocht ik onlangs eind december trouwen. Een fantastisch samenzijn van allen die hen lief zijn. Een mooie entree van de bruid, een persoonlijke- en emotionele trouwceremonie, een uitgebreide borrel als felicitatiemoment en een heerlijk diner om alles te vieren. Het was prachtig, echt een toevoeging aan de periode rondom de Kerstdagen en de jaarwisseling. Iedereen was in opperbeste stemming en dat zorgde voor een ontspannen huwelijksdag.

Trouwen op de laatste dag van het jaar

Ook trouwen op oudjaarsdag vinden veel mensen verrassend leuk. Je hoeft geen plannen te maken, alleen een leuk outfit te hebben en het feest waar je naartoe mag is geregeld en ‘gratis’. En dan ook nog eens omlijst met champagne en vuurwerk om twaalf uur ’s nachts. Wie wil er nu niet op die manier het nieuwe jaar in gaan? Ik ben hier als trouwambtenaar helaas nog nooit bij geweest, wie weet ooit, op 31 december om 00.00 uur een bruidspaar het jawoord vragen, staat hoog op mijn trouw’bucket’list!

Trouwen op de eerste dag van het jaar

En dan heb ik ook nog het originele voorbeeld van trouwen in december van Marco en Sanne. Hun huwelijk was een paar jaar geleden op 1 januari in Den Haag, een geweldige dag om Ja te zeggen tegen elkaar! Een beter goed voornemen kan je tenslotte niet hebben. Vooraf waren ze best een beetje bezorgd. Vinden mensen dit wel leuk? Zijn ze niet moe en klaar met feestjes op nieuwjaarsdag? Maar nee, iedereen houdt er natuurlijk rekening mee. De gasten vonden het geweldig leuk om zich op 1 januari mooi aan te kleden en naar de ontvangst met champagne en oliebollen te komen. Kort na dit gezellige ontvangst om vijf uur ’s middags vond de trouwceremonie plaats en daarna barstte meteen het feest los. Reken maar dat iedereen het jaar goed begonnen is.

December = feestmaand = romantiek maand = trouwmaand
Ik hoop dat ik een beetje inspiratie heb kunnen geven om te laten zien hoe leuk trouwen in de laatste maand van het jaar kan zijn. En zo niet, vraag me gerust om meer informatie!

You Might Also Like