Werkwijze

Werkwijze

Een vrijblijvende kennismaking is de 1e stap. Daarna kunnen jullie tenslotte pas echt zeggen of ik jullie trouwambtenaar mag zijn. Voor die eerste kennismaking ontvang ik bruidsparen meestal bij mij in Den Haag. In dat gesprek, wat desgewenst ook per Skype of Facetime kan plaatsvinden, vertel ik jullie graag alles wat je wilt en moet weten.

Het benaderen van mensen om het bruidspaar heen zorgt voor interactie en betrokkenheid, dat maakt de ceremonie verrassend en nog persoonlijker!

Als jullie daarna besluiten dat ik jullie mag trouwen bevestig ik de afspraak schriftelijk en volgt er een aanbetaling. Ik kom ongeveer 6 weken voor jullie huwelijksdag bij jullie thuis. We hebben dan een langer gesprek met elkaar, zo krijg ik een indruk van jullie leven samen. Met jullie wensen/eisen en mijn ervaring kunnen we de huwelijksvoltrekking invulling geven, het draaiboekje van de ceremonie bepalen. In de 6 weken tot het huwelijk krijgen jullie ‘huiswerk’ van mij en benader ik graag mensen om jullie heen om van hen ook dingen over jullie te horen om in de speech te verwerken. Dit zorgt ervoor dat ik jullie echt een beetje leer kennen en het contact met wat mensen die jullie lief zijn zorgt ervoor dat ik hen kan betrekken bij het verhaal.

Op de trouwdag ben ik ongeveer een uur van te voren op de trouwlocatie aanwezig en verzorg ik jullie trouwceremonie, welke meestal zo’n 50 minuten duurt. Heel vaak mag ik aansluitend ook mee toosten op jullie geluk en daarna vertrek ik meestal ongemerkt.