Blog

Trouwen aan het strand, 5 tips!

5 tips voor trouwen aan het strand

5 tips voor trouwen aan het strand (van Kijkduin en Scheveningen)

Het jawoord geven met het geluid van de zee op de achtergrond, de liefde vieren met blote voetjes in het zand. We kunnen ons er van alles bij voorstellen….trouwen aan het strand!

Als trouwambtenaar in Den Haag heb ik het geluk dat ik vaak bruidsparen mag trouwen op een originele locatie aan onze mooie uitgestrekte kustlijn. Soms voel ik me ook wel dé trouwambtenaar van het strand, want ik word er zelf ook altijd zo blij van!
Het strand geeft een vakantiegevoel, gevoel van vrijheid en plezier. Om die reden heb ik 5 tips voor paren die trouwen aan het strand of dit overwegen te gaan doen.

  1. Wees voorbereid op het seizoen en het weer

Zorg voor een goed plan B. In Nederland zijn de meeste strandlocaties open tussen april en oktober, zorg er dus voor dat je een aantal keren gaat kijken zolang het strandseizoen loopt. Ga een keer met schitterend weer en zonneschijn, met slecht weer en neem ook ’s avonds eens een kijkje.
Bij Beachclub Titus te Kijkduin kun je alles met de contactpersonen doorspreken. Ga er maar vanuit dat zij alle omstandigheden al eens meegemaakt hebben en zij zullen ervaringen delen en tips geven.

Het is verstandig om zelf na te denken hoe om te gaan met andere badgasten op een stralende dag. Vraag aan de locatie hoe zij omgaan met andere badgasten die op een mooie dag zeker belangstelling voor jullie zullen hebben.

Jullie eigen trouwambtenaar is flexibel en zal zowel binnen als buiten voor een onvergetelijke trouwceremonie zorgen!

  1. Fotomomenten

Het strand leent zich bij uitstek voor mooie momenten om romantische foto’s te maken. De opkomende zon, de waterkant, het uitgestrekte zand, de ondergaande zon en de duinen vormen een perfecte omgeving voor prachtige foto’s en film.

Het is belangrijk en leuk om dit vooraf goed af te stemmen met jullie foto/videograaf en om deze momenten goed in te passen in het draaiboek van de dag. Neem er lekker de tijd voor en vermaak desgewenst jullie gasten ondertussen met een proeverij van iets leuks, een salsa workshop of iets anders wat bij jullie dag past. Gelukkig ben ik als zelfstandig trouwambtenaar in de gelegenheid om ‘mee te bewegen’ met jullie plannen en pas ik me zonodig aan als die ene mooie foto alleen nu gemaakt kan worden ;-).

  1. Kleding en kapsel

Informeer de gasten vooraf goed over de dresscode. Is het beach casual of toch Summer chique? Mensen kiezen voor het strand al snel voor iets comfortabels en gelukkig kan dat ook feestelijk zijn!

Vertel er vooral iets bij over het schoeisel. Naaldhakken zijn niet Beach Proof! Beachclub At Sea verwoord het al in de naam: ‘Aan Zee’. Sneakers of slippers zijn comfortabel aan de zee en als bruidspaar kunnen jullie kiezen voor een extra hippe of feestelijke uitvoering hiervan.  Adviseer de gasten om voor ’s avonds iets warmers mee te nemen want het kan snel afkoelen aan de kust. Vergeet de kapster niet te vertellen dat jullie op het strand trouwen, dan is jullie haar ook wind- en sun proof.

  1. Tijdsplanning

Laat de gasten weten hoe de trouwlocatie te bereiken is met de auto en openbaar vervoer en informeer ze over de parkeermogelijkheden. Zijn er mensen minder goed te been? Ook voor hen is er vaak een passende oplossing. De trouwlocatie kan jullie daar zeker goed over adviseren en bij helpen. Zorg dus voor flexibiliteit in jullie planning van de dag.

  1. Trouwceremonie

Enkele tips voor de huwelijksvoltrekking:

Houd rekening met het tijdstip waarop jullie willen trouwen.  Niet alle gemeenten staan de mogelijkheid van ’s avonds trouwen toe. Check vooraf goed wat de afspraken zijn die hierover gemaakt kunnen worden.

Zorg voor parasols of vrolijke paraplu’s als het zonnetje fel schijnt. Vaak zit het bruidspaar in de schaduw maar is dit niet altijd het geval voor alle gasten. Een voorraad zonnebrand is ook geen overbodige luxe.
We zijn hier in Nederland. Het kan dus heel goed zijn dat het wat frisser is dan op voorhand verwacht. Denk aan enkele dekentjes zodat mensen het niet koud krijgen tijdens dat onvergetelijke uurtje.

Geluid van muziek of zang kan ‘weg waaien’, schakel dus een professional in om dat goed te verzorgen. En als laatste, denk aan de aanwezige kinderen. Zij vermaken zich gelukkig al snel op het strand, maar kunnen ook makkelijk ongezien op onderzoek uitgaan en dat wil je natuurlijk niet.

Al met al is trouwen aan het strand super leuk, erg romantisch en staat het garant voor een instant vakantiegevoel waar jullie en jullie gasten nog lang van nagenieten!

Graag tot ziens aan de (Haagsche) kust!

 

You Might Also Like