Blog

Valentijnsdag en andere gelegenheden voor een aanzoek

Valentijnsdag-aanzoek-ski

Huwelijksaanzoek; Wat is de beste periode?

In de trouwbranche weten alle ondernemers dat er een paar periodes in het jaar zijn waarin veel huwelijksaanzoeken gedaan worden. Ik schreef in een eerder blog al over aanzoeken tijdens de feestdagen en in de feestmaand december. Ook het voorjaar en de zomer zijn populaire maanden om geliefden ten huwelijk te vragen. Veel mensen gaan in die twee seizoenen op vakantie en een reis brengt meer tijd voor elkaar en romantiek met zich mee, ideaal dus om je geliefde te vragen om met elkaar te trouwen. En er is een dag bijgekomen! Sinds we 14 februari (Valentijnsdag) ook echt als dag van de liefde op onze kalenders hebben staan doet ook deze dag goed mee in de aanzoek periodes.

Valentijnsdag 14 februari 2018

Misschien vind je zoals velen dat het een veel te commerciële dag geworden is en eigenlijk ben ik dat wel een klein beetje met je eens. Toch vind ik het ook mooi dat we er een soort extra feestdag bij hebben gekregen waarop veel mensen toch even stilstaan bij de liefde! En stilstaan bij de liefde kan volgens mij, als trouwambtenaar, nooit verkeerd zijn ;-).

Romantisch aanzoek op Valentijnsdag

Gelukkig spelen heel veel restaurants, hotels etc. in op deze dag van de liefde. Er zijn super leuke arrangementen te vinden waarbij vaak ook een verrassend menu of een bijzondere overnachting te boeken zijn. Wacht niet te lang met reserveren want straks zijn andere romantische zielen je voor!

5 Tips voor een huwelijksaanzoek

Een paar tips voor als je daadwerkelijk een aanzoek gaat doen:
1 Ga op1 knie! Ja echt, het is zooooooo leuk!
2 Laat iemand stiekem een foto of filmpje maken
3 Schrijf wat je wilt zeggen op, want anders ben je misschien die mooie tekst door de spanning kwijt. Zo kun je het bijvoorbeeld vooraf op het toilet nog even snel lezen.
4 Haal de ring desnoods uit het doosje. Een ring inclusief doosje is vaak zo onhandig te verstoppen
5 Licht het personeel van de locatie goed in! Je wilt natuurlijk niet het hebben dat het personeel op de een of andere manier het moment suprême verpest.

Trouwen op Valentijnsdag

Er wordt steeds vaker op 14 februari getrouwd. Indien de datum ook nog eens in het weekend valt dan is het helemaal een populaire datum geworden om als trouwdag te kiezen. Het mooiste huwelijk op Valentijnsdag waarbij ik zelf de trouwambtenaar mocht zijn, was het huwelijk van Celine & Jan. Zij gaven elkaar op 14 februari het jawoord in hun eigen huis in Chatel in de Franse Alpen. Te midden van een intiem gezelschap vierden ze hun liefde. Het allerleukste vond ik dat ze daarna samen in de skilift naar boven gingen en zo over alle geliefden heen gleden om vervolgens skiënd terug te keren naar het huis waar taart en champagne klaar stonden!

Maak er een romantische dag van de liefde van! Is het niet dit jaar, dan volgend jaar! Veel plezier!

You Might Also Like