Blog

’s Avonds trouwen, ik ben fan!

Trouwen in de avond, heel erg leuk!

Nu het zomer is en de dagen langer zijn, merk ik dat de bruidsparen die ik spreek over hun huwelijk makkelijker te bewegen zijn om eens anders naar hun trouwdag te kijken. De kennismakingen die ik in de winter heb, zijn vaak ’s avonds en dan is het donker. Op zo’n moment kan een aanstaand bruidspaar zich minder goed voorstellen dat een einde middag , avondhuwelijk of een huwelijk in december heel erg leuk kan zijn.

De indeling van de trouwdag, de ceremonie en het feest

Nu het zomer is en we elkaar ’s avonds op een terrasje spreken, is het steeds vaker onderwerp van gesprek; een andere dagindeling, minder traditioneel en met een vaak zeer ontspannen aanloop op de dag zelf. Stel je voor… je bent altijd erg gastvrij en vindt het lastig om bepaalde gasten wel te vragen voor de trouwceremonie, niet voor het eten daarna en wel weer voor jullie feestelijke avondprogramma…
Dan is het leuk om te denken aan een andere volgorde op je trouwdag. Bijvoorbeeld, je verzamelt met een klein intiem clubje mensen om 16.00u, hebt gezamenlijk een heerlijke late lunch, uitgebreide borrel of vroeg diner.

Het is volgens mij heel erg 2017 om eens ‘out of the box’ naar de volgorde van de trouwdag te kijken en daarbij vooral goed te denken; ‘Wat willen wij?’

Dan vraag je alle andere gasten om aan te sluiten om bijvoorbeeld 19.00u. Jullie zijn er dan als bruidspaar van 18.30u tot 19.30u even tussenuit voor wat foto’s en opfrissen en jullie maken tegen 19.30u jullie entree bij al jullie avondgasten. De trouwambtenaar van jullie keuze is er om jullie het jawoord te vragen en meteen na de handtekeningen van jullie en de getuigen barst het feest los met een gezamenlijke toost en muziek! En als iedereen dan tegelijk ‘Van harte gefeliciteerd’ naar jullie roept, heb je meteen een grote gezamenlijke felicitatie gehad en kan je direct lekker gaan dansen!

Vergeet niet te genieten!

Ook elkaar bij de ceremonie pas voor het eerst zien is iets wat veel paren lastig vinden om te regelen. Vaak vraagt de fotograaf al in de ochtend wat tijd voor het maken van foto’s vrij te maken. Terwijl er ook na het formele gedeelte vaak nog best ruimte is om er samen even tussenuit te knijpen voor een uurtje of wat langer met de fotograaf. Het is misschien zelfs wel heel lekker om dan, op die vaak toch al drukke en volle dag, even samen te zijn en te genieten van alles wat er die dag rondom jullie plaatsvindt.

Het is volgens mij heel erg 2017 om eens ‘out of the box’ naar de volgorde van de trouwdag te kijken en daarbij vooral goed te denken; ‘Wat willen wij?’. Uiteraard denk ik als trouwambtenaar hier graag over mee! Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

You Might Also Like