Gastblog

Een trouwceremonie met Joanne

Als fotograaf ontmoet ik veel bijzondere mensen en één ervan is zeker Joanne. Altijd weer is het fijn om haar aan het werk te zien. Zo ook tijdens de trouwceremonie van bruidspaar Dieuwertje & Boudewijn.

Vandaag belde dit ontzettend leuke stel mij na het bekijken van hun foto’s en ze waren zo enthousiast!! Wat heerlijk om die twee dan samen op de luidspreker te horen lachen. Ze herinnerden mij aan het verzoek van Joanne van een tijdje geleden, of ik het leuk vond om een keer voor haar blog te schrijven over mijn ervaringen als fotograaf tijdens een ceremonie. Natuurlijk wilde ik dit en ik opperde meteen om over deze mooie ceremonie te schrijven.

Diewertje & Boudewijn trouwden op het prachtige Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn. Hun trouwceremonie blijft mij zeker nog heel lang bij! De entree van de bruid is vaak zo’n mooi moment waar de ceremonie mee begint en zo ook op hun dag. Naast Dieuwertje liep haar duidelijk trotse vader aan haar arm. Zijn blik naar haar terwijl ze samen de trouwzaal binnenliepen is zoveel waard! Net als de woorden van Joanne die volgden; zo warm en duidelijk verbonden met het bruidspaar en hun gasten. Voor mij als fotograaf is de klik met het bruidspaar belangrijk en dit zal zeker ook gelden voor de ceremoniespreker. Overigens was er nog een geweldige verrassing voor het bruidspaar. Na het ja-woord kwam Guus Meeuwis binnen!! Hij zong een nummer dat Dieuwertje haar vader ooit voor hem had geschreven. Hoe bijzonder!

Als je je met een traan achter de camera moet verschuilen dan weet je dat de ceremonie weer een succes is geweest!

Het is heel prettig om een ceremonie te fotograferen waarbij je weet wie de ceremoniespreker is. Bij Joanne zijn er voor mij geen regels want ze laat zich niet afleiden. Voor mij voelt het inmiddels heel vertrouwd om met Joanne samen te werken. Als het bruidspaar kiest voor een zelfstandig trouwambtenaar weet ik al dat de kans groot is dat de foto’s van de ceremonie bijzonder gaan worden. Iemand die met passie werkt, mensen laat lachen, aandacht heeft voor alles wat echt van belang is, zorgt voor mooie momenten en daarmee mooie beelden voor de fotograaf. Tijdens mijn kennismakingsgesprek raad ik daarom naast een goede visagiste ook altijd een professionele ceremoniespreker aan die ik goed vind passen bij het bruidspaar.

En als je je als fotograaf dan niet altijd kunt inhouden om mee te lachen of je je met een traan achter de camera moet verschuilen dan weet je dat de ceremonie weer een succes is geweest!

Graag weer tot een volgende keer Joanne!

Paula Romein

You Might Also Like